مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4

ساخت وبلاگ

امکانات وب

پربازدید ترین ها
-->-->-->

  xbox-one-vs-ps4-header-640x480_contentfullwidth با توجه به مشخصات دقیقی که از کنسول های بازی سونی و مایکروسافت اعلام شد اکنون می توانیم به مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4 پرداخته و ضعفها و برتری های آنها را بررسی نماییم .

 


مایکروسافت در نمایشگاه E3 تماما، درباره‌ی بازی های کنسول ایکس‌باکس وان 499 دلاری بود، بزرگ‌ترین شگفتی سونی معرفی خود کنسول پلی‌استیشن 4 بود که قرار است با قیمتی کمتر و معادل 399 دلار وارد بازار شود.با توجه به مشخصات دقیقی که از کنسول های بازی سونی و مایکروسافت اعلام شد اکنون می توانیم به مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4 پرداخته و ضعفها و برتری های آنها را بررسی نماییم .

مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4

به گزارش مجله بازی تیک ، شباهت مشخصات سخت افزاری  دو کنسول بر روی کاغذ، مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4 را بسیار سخت کرده و عده‌ای را به این نتیجه رسانده که هر دو از قدرتی برابر برخوردار خواهند بود. هر دو از پردازنده‌های گرافیکی سری 7000 AMD با برند Radeon HD قدرت گرفته‌اند و در هر دو رابط حافظه یکسانی استفاده شده است. که البته این تصور درستی نیست!

سخت افزار

نخست نگاهی به کنسول مایکروسافت می‌اندازیم: ایکس‌باکس وان به پردازنده‌ی 8 هسته‌ای AMD و 8 گیگابایت حافظه رم با رابط DDR3، حافظه ذخیره سازی از نوع دیسک سخت با ظرفیت 500 گیگابایت، ورودی و خروجی USB 3.0، HDMI و درگاه گیگابیت اترنت مجهز شده است.

مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4

البته هنوز برای دانستن جزئیات کامل قطعات به کار رفته در این کنسول توانمند، باید منتظر اطلاعات موجود در منابع اطلاعاتی توسعه دهندگان بازی‌های آن باشیم که برای هر چه بهینه‌تر ساختن بازی‌های خود، مد نظر قرار داده‌اند. این توسعه دهندگان برنامه نویسی و طراحی بازی های خود را از سال گذشته آغاز کرده‌اند و باید به اطلاعات مناسبی دسترسی داشته باشند.

با استناد بر آخرین اطلاعات درز کرده، ایکس‌باکس جدید از پردازنده‌ی 8 هسته‌ای AMD مبتنی بر معماری x86 و بر بستر طراحی هسته‌های jaguar ساخته شده که با فرکانس 1.6 گیگاهرتزی کار می‌کند و واحد گرافیکی به کار گرفته شده در این کنسول نیز عملکردی بسیار نزدیک به Radeon HD 7790 خواهد داشت.

سرعت رابط انتقال داده استفاده شده برای ایجاد ارتباط میان حافظه رم، پردازنده اصلی و پردازنده‌ی گرافیکی معادل 68 گیگابایت بر ثانیه بوده و داده‌های واصله را با سرعت 102 گیگابایت بر ثانیه به کش 32 مگابایتی محلی منتقل و خارج می‌سازد. داده‌های مخابره شده از دسته و کینکت و سایر تجهیزات جانبی نیز با پهنای باندی برابر با 30 گیگابات بر ثانیه انتقال خواهد یافت.

پلی‌استیشن 4 نیز از پردازنده‌ی 8 هسته‌ای جگوار، و پردازنده‌ گرافیکی هم تراز با Radeon 7870 بهره خواهد برد که یک پله از 7790 بالاتر است. همچنین از 8 گیگابایت حافظه رم از نوع GDDR5 استفاده خواهد کرد که به نظر می‌آید به دلیل کاربرد پیشوند G حافظه‌ای مشترک میان پردازنده‌ی گرافیکی و رم اصلی باشد.

مقایسه ایکس باکس وان با پلی استیشن 4

جالب اینجاست که در اینجا هم برتری PS4 مشهود بوده و با پهنای باندی معادل 176 گیگابایت بر ثانیه، ارتباط سریع‌تری میان پردازنده و واحد گرافیکی ایجاد می‌کند. البته باید مد نظر داشت که ایکس‌باکس برای جبران این نقصان، از کشی مبتنی بر SRAM با حافظه‌ی 32 گیگابایتی استفاده می‌کند.

همه‌ی موارد اشاره شده بر روی روی یک برد از نوع APU شرکت AMD سوار خواهند شد. با وجود آن‌که در PS4 حافظه رم بیشتر و قدرتمند تری تعبیه شده، اما ایکس‌باکس هم با استفاده از فناوری HSA بر روی برد اصلی، تا حدودی ضعف خود را پوشش می‌دهد. در کل، با وجود تمامی شباهات، برآورد ما این است که PS4 قدری سریع‌تر ظاهر شود.

درگاه‌های ارتباطی

از سوی دیگر باید اشاره کرد که ایکس‌باکس از درگاه های بیشتر و متنوع تری برخوردار است و همین امر باعث می‌گردد تا برای استفاده های سرگرمی خانگی و به عنوان مرکز پخش محتوای چند رسانه‌ای، حوزه‌ی عملیاتی بیشتری را در اختیار داشته باشد. البته از قابلیت‌های استریم PS4 نیز نباید گذشت.

 دسته بازی و لوازم جانبی

وقتی که به مقایسه‌ی کینکت 2 مایکروسافت با PS Eye سونی می‌رسیم، اوضاع کمی پیچیده‌تر می‌شود. کینکت 2 در تشخیص حرکات، ژست‌های گوناگون و حتی ضربان قلب شما بسیار پویا تر عمل کرده و از قابلیت‌های تشخیص صدای مناسبی هم برخوردار است. در صورتی که در کنسول سونی، هنوز اتکای بیش از حد به دسته‌ی بازی حس می‌شود. حال از این بگذریم که با خرید ایکس‌باکس، یک کینکت نیز دریافت خواهید کرد، اما Eye بصورت جداگانه به فروش می‌رسد.

مقایسه ایکس باکس وان و پلی استیشن 4

درآخر، تنها موردی که باید میان دو کنسول بررسی گردد، دسته‌های بازی است. PS4 از یک دسته‌ی DualShock 4 بهره می‌برد که واقعا هیجان انگیز و خوش دست طراحی شده است. یک ترک‌پد حساس و قابلیت ردیابی حرکات شما و هماهنگ سازی آن با Eye پلی‌استیشن نیز از ویژگی های ممتاز آن به حساب می‌آید.

در مقابل دسته‌ی ایکس‌باکس وان چیز جدید برای گفتن ندارد و تنها برخی تغییرات جزئی در شکل دکمه‌های جهت دار و برجستگی کلیدهای عملیاتی برای زیبایی بیشتر به چشم می‌خورند. البته به ادعای برخی، حس در دست گرفتن و ارگونومی این دسته‌ها بر ویژگی‌های نوآورانه دسته پلی‌استیشن غلبه خواهد کرد. در هر صورت اگر بخواهیم منصف باشیم، در این بخش برتری از آن سونی است.

منبع : itproportal.com

دانلود نرم افزار و آهنگ وفیلم و .......
ما را در سایت دانلود نرم افزار و آهنگ وفیلم و .... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سروش general بازدید : 1482 تاريخ : پنجشنبه 24 مرداد 1392 ساعت: 21:48